Загинув чоловік і постраждала дитина: водій вантажівки уник в'язниці за ДТП на Золочівщині

Смертельна ДТП на Золочівщині: водій вантажівки уник покарання

Виїхавши на зустрічну смугу, вантажівка зіткнулась з Opel Vivaro. Постраждав 9-річний хлопчик і загинув 38-річний водій авто

Буський районний суд Львівської області виніс вирок водію вантажівки, який скоїв смертельну ДТП на Золочівщині. Виїхавши на зустрічну смугу, вантажівка зіткнулась з авто, внаслідок чого загинув водій легковика та постраждав 9-річний хлопчик. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому 10 липня у Єдиному державному реєстрі.

В аварії постраждав 9-річний хлопчик

Аварія сталася 24 березня цього року на трасі Київ-Чоп у селі Хватів Золочівського району. За матеріалами справи, Юрій Ф. за кермом вантажівки Renault Magnum з напівпричепом, рухаючись у напрямку Києва, порушив правила дорожнього руху та виїхав на зустрічну смугу. Там він зіткнувся з мікроавтобусом Opel Vivaro, який рухався назустріч. Внаслідок зіткнення 38-річний водій Opel Vivaro загинув на місці ДТП. 9-річний пасажир мікроавтобуса отримав травми середньої тяжкості.

Юрій Ф. повністю визнав свою провину. За порушення ПДР, що спричинило смерть потерпілого, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки. Однак, звільнив від відбування основного покарання з випробувальним терміном на три роки. З Юрія Ф. також стягнули понад 17 тисяч гривень за проведення судових експертиз. На вирок можна подати апеляцію протягом 30 днів з дня проголошення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності