На Львівщині суд виправдав військовослужбовця звинуваченого у п’яній їзді

На Львівщині суд закрив справу за водіння в стані алкогольного спʼяніння через відсутність доказів

Поліцейські не надали суду доказів правопорушення

Жовківський районний суд Львівської області розглянув адміністративний протокол, складений на стрільця однієї з військових частин Максима Д. Він нібито керував мотоциклом Kovi Start 250 в стані алкогольного спʼяніння. Суд вирішив закрити справу через відсутність складу правопорушення. Про це йдеться в постанові, яку оприлюднили 4 липня в Єдиному державному реєстрі.

Поліцейські не зафіксували випадок на відео

Суд встановив, що 13 травня 2024 року у селі Лавриків поліцейські склали протокол на Максима Д. за водіння в стані алкогольно спʼяніння. В протоколі вони зазначили, що чоловік відмовився проходити алкотест, але мав почервоніння очей, запах алкоголю з рота і порушену координацію.

В суді вину Максим Д. у вчиненому не визнав та пояснив, що він дійсно тоді керував мотоциклом, підвозив свою дівчину додому де під час руху в піску мотоцикл забуксував, через що вони мало не впали. В цей час проїжджали працівники поліції. Перевірили його документи, бо це було під час комендантської години. Про складений протокол йому нічого не відомо. Жодних документів при ньому працівники поліції не складали й він нічого не підписував. Алкоголю він не вживав, не перебував в стані алкогольного сп`яніння та відповідно не мав жодних ознак сп`яніння”, — йдеться в постанові. Обвинувачений також стверджував, що працівники поліції йому не пропонували проходити огляду на місці, чи проїхати в лікарню.

Суд не знайшов доказів того, що Максим Д. дійсно керував мотоциклом в стані алкогольного спʼяніння. Свідків у цій справі немає, у поліцейських не було нагрудних камер, вони не змогли надати відеодоказ і не прибули до суду для давання показів.

Суддя Роман Ясиновський вирішив закрити справу через відсутність складу адміністративного правопорушення. На постанову можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності