Впродовж доби одній групі вимикають світло більше, а іншій — менше: пояснення Львівобленерго

Лапмочка

У Львівобленерго запевняють, що кількість годин без світла впродовж тижня для усіх груп споживачів є однаковою

Щодня у добовому графіку відімкнення світла від Львівобленерго можна помітити, що відключення відбуваються нерівномірно для різних груп: у когось більше знеструмлень, у когось менше. Чому споживачам різних груп відключають світло на різну кількість годин, 4 липня пояснили у Львівобленерго.

Щодня ввечері Львівобленерго публікує додаткову інформацію з періодами відключень світла на добу. “По суті, вона є уточненням того, які саме години у червоних та білих періодах графіку (можливі відключення) будуть знеструмлені для кожної групи цієї доби. Щоденні додаткові періоди вимкнень — це не нові графіки. Це лише фактичні вимкнення на добу, складені на основі тижневих графіків (червоні та білі клітинки), на підставі розпоряджень НЕК “Укренерго” про застосування черг відключень , — повідомлять у Львівобленерго.

Візуально на добовому графіку можна помітити, що протягом доби відключення відбуваються нерівномірно для різних груп: у когось більше годин знеструмлень на добу, у когось менше. “Але насправді все можна перевірити за допомогою постійного тижневого графіка. Якщо взяти тижневий графік для будь-якої групи відключень та умову застосування трьох черг відключень (тобто червоні та білі клітинки), то ми побачимо, що за тиждень кількість годин без електроенергії є однаковою для кожної групи”, — запевнять у Львівобленерго.  

Там також зазначають, що фактичне застосування годин знеструмлень на добу також може змінюватись залежно від вказівок “Укренерго”. Тобто, якщо в режимі реального часу надходить розпорядження про скасовання черги відключень, електроенергію не вимикають. Однак повідомити про це споживачів заздалегідь немає можливості.

До слова, у Львівобленерго оприлюднили графік відключення світла на 5 липня. Найдовше впродовж доби без світла будуть споживачі, які належать до групи 1.1.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності