ОК “Захід” відреагувало на перекриття обуреними мешканцями траси у Ворохті

У ОК “Захід” відреагували на перекриття траси у Ворохті

Люди заблокували дорогу, вимагаючи припинити ТЦК перевіряти документи у туристів

У Ворохті на Івано-Франківщині місцеві жителі незадоволені тим, що на в'їзді в курортне селище військові встановили блокпост, де перевіряють документи у приїжджих. Вони вважають, що це відлякує туристів і позбавляє селище доходів від туризму, тому люди перекрили дорогу і заблокували роботу ТЦК у п’ятницю, 4 липня. Оперативне командування “Захід” відреагували на ситуацію, кажуть — блокпост забрали, але документи перевіряти будуть й надалі.

Військові вважають, що протестувальники захищають ухилянтів

Як повідомили у ОК, конфлікт між людьми та військовими сильно загострився. Мешканці Ворохти напали на військовослужбовця та пошкодили його автомобіль. Цей військовий, як повідомило командування, раніше був поранений на фронті. У відповідь на дії мешканців, ОК "Захід" заявило, що військові будуть продовжувати перевіряти документи всіх приїжджих до Ворохти. На оприлюдненому з місця події відео видно, що декілька десятків людей на своїх автомобілях повністю перекрили рух трасою у дві сторони. На місці були присутні правоохоронці. Протест розпочався близько 12:00, а о 17:20 ОК “Захід” повідомило, що блокпост прибрали.

“Блокпост у Ворохті прибраний.Військовослужбовці й надалі будуть перевіряти документи всіх приїжджих. Крапка. У нас іде війна. І всі чоловіки на фронті, або у відпустці з фронту. От ті, що у відпустці, можуть спокійно приїхати і відпочити. Ніхто їх не чіпає”, — заявили у Оперативному командуванні “Захід”.

Командування також висловило нерозуміння позиції місцевих жителів, які протестують проти перевірки документів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності