Перемишлянській міськраді незаконно передали землю лісового заказника “Білий берег”

ліс

Прокуратура вимагає через суд повернути землі лісового заказника

На Львівщині виявили незаконну передачу земель лісового заказника у комунальну власність Перемишлянської міської ради. Йдеться про лісовий заказник місцевого значення “Білий берег” площею 1 га. Про це 4 липня повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

У 2020 році, згідно з наказом Головного управління Держгеокадастру Львівщини землі лісового заказника незаконно передали в комунальну власність Перемишлянської міської ради як землі сільськогосподарського призначення. “Таким чином, земля заказника “Білий берег” могла бути передана у власність чи користування юридичним або фізичним особам, що завдало б непоправної шкоди довкіллю”, — зазначають у прокуратурі.

“Лісовий заказник розташований на території Перемишлянського лісництва задля збереження й відтворення цінних деревних насаджень і природного біорізноманіття області. Він входить до складу природно-заповідного фонду України, охороняється як національне надбання та щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання”, — йдеться у повідомленні.

Прокуратура звернулась до суду з позовом про повернення у власність Львівської обласної ради земельної ділянки природно-заповідного фонду. Господарський суд Львівської області відкрив провадження у справі.

Нагадаємо, на Львівщині планують створити новий заказник, щоб зберегти червонокнижних ховрахів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності