На Львівщині чоловік заборгував понад 400 тисяч гривень аліментів

На Львівщині судили чоловіка за понад 400 тис. грн заборгованості по аліментах

За злісне ухилення від сплати аліментів чоловіка засудили до двох років пробаційного нагляду

Стрийський міськрайонний суд Львівської області судив розлученого і не працевлаштованого Романа Д. за злісне ухилення від сплати аліментів. Загальна сума аліментів, які не сплатив чоловік, складає 415 тис. грн, йдеться у вироку, який оприлюднили 3 липня в Єдиному державному реєстрі.

Не працевлаштовувався

Роман Д. з лютого 2022 року по листопад 2023 року не виплачував аліменти двом неповнолітнім синам і заборгував понад 74 тис. грн. А загальна сума боргу, починаючи з 2009 року, складає понад 415 тис. грн. Обвинувачений не був офіційно працевлаштований і державний виконавець неодноразово попереджував його про кримінальну відповідальність.

Мав змогу заробляти гроші і сплачувати аліменти, однак злісно ухилився від їх сплати. Оскільки він у вказаний період на лікуванні та на обліку в центрі зайнятості не перебував, не звертався за допомогою з приводу працевлаштування, не вживав заходів для офіційного працевлаштування, будь-які кошти, які отримував за цей період, витрачав на власні потреби, не допомагав матеріально в утриманні синів при відсутності обставин, які б свідчили про поважність причин чи вимушеність несплати аліментів”, — йдеться у вироку.

Від так суд визнав винним Романа Д. у злісному ухиленні від сплати аліментів. Йому призначили два роки пробаційного нагляду. Серед обов’язків, які на нього поклали, зокрема, є умова працевлаштуватися. Вирок можна оскаржити в апеляційному суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності