У Дрогобичі в костелі св. Варфоломея поляки реставрують фрески та історичні таблиці

Фрески

Реставраційні роботи мають завершити до кінця року

На Львівщині польський інститут Polonika здійснює реставраційні роботи в Дрогобицькому костелі святого Варфоломея. Повідомлення про це з’явилося 3 липня на сторінці Інституту.

У костелі реставрують поліхромію в пресбітерії церкви. “Метою робіт є відновлення естетичних і художніх цінностей живопису, який складає невіддільну частину колективу розписів в інтер'єрі церкви”, — йдеться у повідомленні. Розпис очистять від бруду та інших фарб, закріплять шари живопису, зміцнять тинькувальну основу та заповнять дефекти. Завдяки цьому зупинять процеси знищення. Цей проєкт реалізує фонд “Незалежність”, йдеться у повідомленні Інституту. Роботи триватимуть до кінця року.

Також у костелі відреставрують дві з чотирьох табличок з написами. Під час реставрації дошки дезінфікують, очистять просочення, заклеять тріщини та закладуть щілини. А також проведуть механічне та хімічне очищення. Цей проєкт реалізує Фундація “Боніфратерська”. Дошки були виготовлені у 18 столітті в майстерні Казімєжа Кшементовського. Роботи з реставрації обіцяють завершити до кінця листопада.

Костел Святого Апостола Варфоломея

Римсько-католицький храм у Дрогобичі Львівської області. Взірець архітектури готики та бароко (інтер'єрні розписи) кінця XIV—XVI століть, історико-архітектурна пам'ятка національного значення. Одна з найстаріших зі збережених споруд Дрогобича, розташований на вулиці Данила Галицького, 12.

Нагадаємо, реставратори з польського Інституту Polonika відновлять старовинні надгробки, які пошкодили комунальники під час прибирання цвинтаря у Дрогобичі на вулиці Трускавецькій. У квітні комунальники підприємства “Служба муніципального управління” (“СМУ”) обрізали аварійні дерева. Одне з них впало та пошкодило три пам’ятники.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності