Міськрада Новояворівська продала дві ділянки під забудову значно дорожче стартових цін

Дві ділянки під забудову продала Новояворівська міськрада на аукціоні

Одну ділянку вдалося продати майже в 6 разів дорожче, а вартість другої перевищила стартову ціну в 2,5 рази

Новояворівська міська рада продала на аукціоні дві земельних ділянки під забудову. Вартість земель під час аукціону значно зросла. Кожну ділянку продали більш як на мільйон дорожче від стартових цін, йдеться на сторінках аукціонів сайту Prozorro.Продажі.

Земельна ділянка на вулиці Шевченка у Новояворівську

Перша ділянка, яку продали на аукціоні площею 701 кв. м розташована у Новояворівську, на вулиці Шевченка та є у комунальній власності. Призначення землі — для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Початкова вартість ділянки на торгах становила 230 860 грн, та впродовж аукціону ціна зросла майже у 6 разів.

Придбати землю хотіли дві компанії: ТОВ "Житло буд сервіс" та ТОВ "Юнам-монтаж". “Житло буд сервіс” запропонувало за ділянку 430 500 грн, тоді як “Юнам монтаж” — понад мільйон. З етапу початкових ставок і до кінця аукціону ціну жоден з учасників не підіймав. Тож за 1 291 500 грн лот придбало ТОВ “Юнам-монтаж”. Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, “Юнам-монтаж” заснував Юрій Вегера 13 років тому у Львові. Підприємство займається неспеціалізованою гуртовою торгівлею, а також іншою діяльністю у сфері комп’ютерних систем та інформаційних технологій. Крім того, надає послуги з інжинірингу, геології та геодезії і займається ремонтом електроустаткування.

Ділянка на вулиці Сонячній

Друга комунальна земля, яку вдалося продати Новояворівській міськраді, розташована на вулиці Сонячній і займає площу 2076 кв. м. Земельна ділянка призначена під будівництво і обслуговування паркінгів та автостоянок. Стартова ціна лота, яку запропонувала міська рада — 613 250 грн. Та продати ділянку вдалося на мільйон дорожче.

Підприємиця Іванна Палига перебила ставку суперниці, Діани Ушарук, ще на етапі початкових заявок. Тоді як Діана Ушарук запропонувала 654 780 грн, Іванна Палига — 1 614 720 грн. Протягом аукціону учасниці не збільшували ставки, тож ділянку продали Іванні Пализі. Підприємиця, згідно з даними Youcontrol, володіє 40% ТОВ “Управляюча компанія ”Міленіум”. Решта 60% належать Сергію Ушаруку — чоловіку Діани Ушарук.

Нагадаємо, раніше Новояворівська міськрада продала за 2,1 млн грн землю під промисловість.Кінцева ціна земельної ділянки перевищила початкову у більш ніж п’ять разів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності