Львівський IT кластер передав ПвК “Захід” обладнання на 1,3 млн грн

Львівський IT-кластер передав ПвК “Захід” обладнання на 1,2 млн грн

Передача відбулась в рамках проєкту SKY, за підтримки Львівської ОВА

У вівторок, 2 липня, Львівський IT кластер, за підтримки Львівської обласної військової адміністрації, передав Повітряному командуванню “Захід” комп’ютери та засоби зв’язку на 1,3 млн грн. Чергову партію обладнання для зміцнення сил ППО передали у межах проєкту SKY.

ПвК “Захід” отримало обладнання для кращого зв’язку між підрозділами

IT кластер передав персональні компʼютери, монітори, засоби звʼязку. Це обладнання потрібне для підтримки в боєздатному стані системи управління командування.

Ми передаємо засоби звʼязку для того, щоб наші сили ППО могли тримати між собою зв’язок і активно комунікувати. Ціль проєкту SKY, який ми розпочали в березні 2022 року, допомагати нашим ППО бути максимально ефективними. Ми продовжуємо підтримувати ПвК “Захід”, вони є нашим пріоритетом. В рамках цього проєкту ми передали обладнання більше як 25 млн грн. Загалом наш фонд на підтримку ЗСУ передав близько 130 млн грн. Є нові ідеї і ми підтримуємо їх. Львівський IT кластер — це 120 компаній зі всієї України, які працюють і підтримують економіку країни також” — зазначив виконавчий директор Львівського ІТ кластеру Степан Веселовський.

Керівник Львівської ОВА Максим Козицький зазначив, що ця допомога посилить повітряну оборону Львівщини і допоможе ефективніше захищати небо над Україною. “Співпраця IT кластеру і ПвК “Захід” дає чудовий результат в обороні наших жителів. Сьогоднішня передача — більше мільйона гривень, загалом понад 25 млн грн в рамках цього проєкту за весь час і це тільки проєкт SKY. Дякуємо IT кластеру і нашим оборонця” — зазначив Максим Козицький.

На заході представник ПвК “Захід” розповів що покращення звʼязку в системі повітряного командування дозволить швидше та оперативніше реагувати на небезпеку з повітря, щоб дієвіше знищувати повітряні цілі ворога.

Проєкт SKY розпочали в березні 2022 року. Його реалізують завдяки 300 компаніям, які є учасниками ІТ кластеру. Це спільна ініціатива Львівського ІТ Кластеру, Львівської обласної військової адміністрації та Повітряного командування “Захід”. Проєкт SKY покликаний модернізувати та підвищити ефективність систем ППО у восьми областях заходу України. За попередніми результатами проєкту робота сил протиповітряної оборони покращилася на 40%.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності