Козицький закликав уряд дозволити використовувати перші поверхи шкіл як укриття

Максим Козицький закликав уряд дозволити використовувати укриття на перших або цокольних поверхах для учнів

Якщо уряд не внесе зміни до постанови, то на Львівщині 41 тис. учнів змушені будуть навчатись онлайн

Керівник Львівської ОВА Максим Козицький закликав уряд внести зміни до Постанови №138 та дозволити використовувати перші або цокольні поверхи шкіл, як укриття. Якщо чинну постанову не змінять, то на Львівщині 41 тис. учнів будуть змушені розпочати навчальний рік в онлайн режимі, повідомив Максим Козицький, 1 липня.

За словами Максима Козицького, через нижчий в порівнянні з іншими областями рівень небезпеки російських обстрілів, на Львівщині цілком можливо використовувати перші та цокольні поверхи шкіл як укриття. Через це, та те, що багато шкіл на Львівщині досі не мають належно обладнаних укриттів, очільник ЛОВА закликав диверсифікувати освітню політику в країні.

“Львівська обласна державна адміністрація вважає, що слід внести зміни до Постанови уряду №138 від 2017 року та дозволити використовувати укриття на перших або цокольних поверхах як найпростіші. Якщо цього не зробити, то близько 41 тисячі учнів на Львівщині з 1 вересня змушені будуть навчатися дистанційно”, — заявив Максим Козицький на нараді щодо підготовки до нового навчального року у закладах середньої освіти під головуванням Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля.

Нагадаємо, станом на вересень 2023 року 72 школи львівської громади не мали належних укриттів, які б дозволили забезпечити очну форму навчання. Також до проведення НМТ 2024 року належні укриття облаштували лише у 15 з 43 наявних пунктів тестування у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності