Фонд Козицького передав 100 унікальних дронів-камікадзе військовим

100 унікальних дронів-камікадзе військовим передав фонд Козицького

Кастомні дрони розробили на замовлення військових спецпідрозділів “Омега” та “К2”

У понеділок, 1 липня, БО “Благодійний фонд Козицького” передала 100 FPV дронів-камікадзе, які розробили спеціально під потреби військових зі спецпідрозділів “Омега” та “К2”.

Військові подавали заявку з потрібними характеристиками

Семидюймові дрони-камікадзе є кастомними, адже їх робили за запитом і під потреби військових, розповів представник фонду Козицького, Степан Козицький: “Яку плату ставити, яка має бути частота, — все згідно з заявкою, яку ми брали наперед. Тут є частина дронів з нічними камерами, щоб і вночі ворога бити. Це модель, яка може нести снаряд РПГ і знищити танк чи будь-яку іншу ціль”. Загалом фонд уже передав на фронт 1800 дронів.

Дану партію зі ста дронів відправили спецпідрозділам “Омега” та “К2”:“Наш підрозділ має велику потребу в FPV-дронах, адже наші пілоти ефективно знищують ворога з допомогою таких боєприпасів. Є важливим те, що в нас тісна комунікація з фондом Козицького, завдяки цьому ми можемо передавати інформацію про те, які саме дрони нам потрібні, на яких частотах вони повинні бути. Ми будемо їх використовувати в найгарячіших точках і давати відсіч ворогу з їхньою допомогою вже, напевно, з завтрашнього дня,” — зазначив боєць спецпідрозділу “Омега” Сергій “Рубін” Гальченко.

Дрони передали в рамках проєкту “Пташки перемоги”

Передали дрони-камікадзе спільно з проєктом “Пташки перемоги”. Загалом “Пташки перемоги” уже зібрали 9 154 дронів, а метою проєкту є 10 000 літальних апаратів.

“Хлопці потужно нищать ворога на східних рубежах, тому ці 100 дронів йдуть в надійні руки. Дуже приємно, що Пташки перемоги об’єднують сьогодні всіх: це і люди доброї волі, і бізнеси, і влада, — які допомагають фронту. Сьогодні — це фонд Козицького,” — прокоментував співорганізатор проєкту “Пташки перемоги” Ігор Дулин.

Нагадаємо, нещодавно бійці ЗСУ отримали 100 FPV-дронів від Дрогобиччини. Крім того, військовим зі Львівщини передали ще 730 дронів в межах проєкту “Пташки перемоги“.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності