Львівщина в п'ятірці лідерів з виробництва м'яса в Україні

М'ясо

Виробництво м'яса на Львівщині зросло на 11% за січень-травень 2024 року

Львівщина посіла п’яте місце серед областей, в яких найбільше виробляють м'яса. Очолила цей список Вінницька область. За нею — Черкаська, Дніпропетровська та Київська. Закриває топ-5 Львівська область. Про це йдеться у повідомленні Асоціації виробників молока. 

Загальні обсяги забою сільськогосподарських тварин (великої рогатої худоби, свиней, овець, птахів) у січні – травні 2024 року склали 1,3 млн т, що на 4,7% більше порівняно з торішнім періодом.

Близько 62% м’яса в Україні за проаналізований період було вироблено в господарствах усіх категорій у таких областях:

  • Вінницька — 282,6 тис. т;
  • Черкаська — 196,6 тис. т;
  • Дніпропетровська — 161,7 тис. т;
  • Київська — 92,2 тис. т;
  • Львівська — 82,7 тис. т.

У січні – травні 2024 року найбільший приріст виробництва м’яса спостерігався в господарствах усіх категорій у Волинській (+19%), Львівській (+11%), Дніпропетровській (+7%), Черкаській(+6%), Житомирській (+6%), Тернопільській (+4%) областях.

За даними асоціації, обсяги забою великої рогатої худоби у господарствах усіх категорій в травні 2024 року склали 12 тис. т, що на 67% менше показника квітня і на 33% менше порівняно до травня минулого року. 

“У січні – травні цьогоріч в Україні було вироблено 79,4 тис. т яловичини, що на 6% менше, ніж за цей же період минулого року”, — уточнили в асоціації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності