Виїхала за кордон: Львівська облрада вдруге не прийняла відставку депутатки Ірини Кравець

Львівська облрада вдруге не прийняла відставку депутатки Ірини Кравець

Ірина Кравець оголосила про бажання скласти мандат ще в листопаді минулого року

У п’ятницю, 28 червня, відбулася сесія обласної ради, на якій вдруге розглядали питання про дострокове припинення повноважень депутатки Ірини Кравець. Попри те, що сама депутатка виявила бажання скласти мандат ще у листопаді 2023 року, рішення не набрало достатньої кількості голосів — його підтримали лише 39 депутатів, що було недостатньо для ухвалення.

Ірина Кравець виїхала з сім’єю за кордон

В.о. голови Львівської облради Юрій Холод пояснив ситуацію тим, що через відсутність Кравець депутатський склад Української Галицької партії неповний, і раді важко збирати кворум для засідань.

“Товариство, так не про неї, а про те, що в нас депутатський склад УГП (Української Галицької партії) не повний. Тільки про це. Людина за кордоном звичайно, але ми, бачите, 44 депутати ледь-ледь назбируємо на сесію”, — пояснив Юрій Холод.

Сама Ірина Кравець ще в листопаді минулого року опублікувала на своїй сторінці у Фейсбуці заяву, у якій зазначила, що достроково складає повноваження депутата Львівської обласної ради.

“Через розчарування я вже не вірила, що будь-яке переформатування цьому скликанню допоможе. Всю гниль обласного рівня я побачила в перший рік після виборів, особливо коли намагалася мінімізувати корупційні ризики в процесі розподілу коштів між громадами” – написала Кравець.

У лютому цього року обласні депутати вже розглядали її бажання скласти мандат, однак не змогли достроково припинити повноваження Ірини Кравець. Під час обговорення питання зазначили, що народна обраниця виїхала за кордон, мешкає там разом зі своєю сім’єю. Двічі це питання виносилося на голосування і двічі за нього віддавали свої голоси 41 депутат, що було недостатньо для ухвалення рішення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності