30-річного львівʼянина викрили на організації перевезення ухилянтів

Львівʼянину повідомили про підозру за організацію перевезення ухилянтів

Зловмисник підроблював документи про виключення військовозобовʼязаних з військового обліку

Львівʼянину повідомили про підозру в організації незаконного переправляння військовозобовʼязаних за кордон. Зловмисник підробляв необхідну документацію, щоб ухилянта виключили з військового обліку, повідомила 28 червня пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Про схему

30-річний львівʼянин створив Telegram-канал через який шукав потенційних клієнтів. Під час телефонної розмови з одним з клієнтів, він запевнив, що виготовить документи, які нададуть право безперешкодного перетнути кордон. Свої послуги він оцінив у 5 тис. доларів.

Від військовозобов’язаного затребував лише надати певні документи, що підтверджують його особу. Надалі підозрюваний повідомив клієнта, що пакет документів про виключення з військового обліку готовий. Задля конспірації залучив свого кур’єра, який мав передати та отримати за це обумовлену суму. Сам організатор спостерігав за ними з автомобіля. Після оплати послуги підозрюваного затримали правоохоронці” — йдеться в повідомленні прокуратури.

Зловмиснику обрали запобіжний захід. Його тримають під вартою з правом внесення застави. Йому загрожує від трьох до пʼяти років тюрми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності