На Львівщині завод “Керамбуд” братів Медведчука і Козака передали в АРМА

На Львівщині цегельний завод братів Медведчука і Козака передали в АРМА

Також АРМА передали рухоме і нерухоме майно, яке було на рахунку підприємства

Національному агентству з розшуку і менеджменту активів (АРМА) передали цегельний завод Сергія Медведчука і Богдана Козака (рідні брати підсанкційних екснардепів), який розташований на Львівщині. Разом з заводом передали земельні ділянки, житлові приміщення та позашляховики, які були на рахунку підприємства, повідомила пресслужба СБУ в Львівській області, 28 червня.

Активи на 200 млн грн

За даними слідства, цегельний завод “Керамбуд” шість років ухилявся від сплати податків. Топменеджмент підприємства проводив фінансові махінації з заниження обсягів виробленої та реалізованої продукції, яка була в рази більша, ніж офіційно задокументовано. Внаслідок махінацій до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків.

Орієнтовна вартість цих активів підприємства становить понад 200 млн грн. Мова йде про цілісний майновий комплекс, до складу якого входять три земельні ділянки, три нежитлові приміщення, чотири автомобілі, шість об’єктів спецтехніки, виробнича лінійка — цех з виготовлення цегли та інше майно” — йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора.

Нагадаємо, 10 червня рідним братам Медведчука та Козака оголосили підозру за несплату 75 млн податків. Тоді LVIV.MEDIA дізнався про яке саме підприємство йшлося в повідомленні правоохоронців. Брати Медведчука та Козака наразі переховуються від правосуддя за кордоном. Їм повідомили про підозру заочно. Згодом їх оголосили в міжнародний та національний розшуки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності