Мешканка Львівщини публічно співчувала бойовикам-сепаратистам та просила за них молитися

Мешканку Львівщини судитимуть за виправдовування російської агресії

Жінка поширювала співчутливі дописи та заперечувала російську окупацію українських територій

На Львівщині місцеву мешканку судитимуть за проросійські дописи в забороненій соцмережі “Однокласники“. Зловмисниця неодноразово звинувачувала українську сторону у нацизмі та агресії проти населення Донбасу, а також виправдовувала російську агресію проти України. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у четвер, 27 червня.

Називала українців “нациками“

За даними правоохоронців, протягом 2023-2024 років мешканка Яворівського району неодноразово розміщувала дописи, у яких публічно виправдовувала злочини та збройну агресію РФ у забороненій соцмережі “Однокласники”. Зокрема, обвинувачена заявляла, що війна в Україні є наслідком “агресії української сторони проти населення Донбасу впродовж восьми років”.

“Обвинувачена розмістила зображення з текстом-співчуттям так-званої “ДНР“, який помер від рук “нациків” з проханням помолитись. Окрім цього, вона поширила інформацію про окупацію міста Лисичанськ, називаючи це “визволенням”, заперечуючи окупацію”, — додали в прокуратурі.

Досудове розслідування у справі завершили, і тепер жінка постане перед судом. Обвинуваченій мешканці Яворівщини загрожує до двох років виправних робіт, до трьох років пробаційного нагляду, або ж до трьох років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності