П’яний водій без прав побив патрульних: суд виніс вирок мешканцю Львівщини

Побив поліцейських: без прав та напідпитку мешканець Львівщини

Раніше багатодітного батька Ярослава С. суд позбавив права керувати авто, однак той порушив заборону. Під час перевірки документів, чоловік побив патрульного

Миколаївський районний суд Львівської області виніс вирок Ярославу С. за порушення заборони керувати автомобілем та побиття поліцейського. Чоловікові призначили умовний термін. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили у вівторок, 25 червня, у Єдиному державному реєстрі.

Мешканець села Держів порушив заборону керувати авто

Згідно з матеріалами справи, 5 березня цього року обвинувачений Ярослав С. з села Держів, що на Миколаївщині, керував автомобілем KIA, попри те, що був позбавлений прав за попереднє порушення. Чоловік вчинив ДТП, внаслідок чого до нього звернулись поліцейські з проханням надати документи, однак Ярослав С. вступив із ними у конфлікт.

Після прохання надати документи, чоловік накинувся на патрульного

Як зазначено у вироку, обвинувачений "з мотивів явної неповаги до правоохоронних органів в грубій формі та жестом руки непристойно почав висловлюватись в сторону працівників поліції". Далі ситуація загострилась: "Обвинувачений умисно наніс поліцейському один удар кулаком правої руки в обличчя та один удар правою ногою в область потиличної ділянки голови, чим спричинив останньому тілесні ушкодження у вигляді струсу головного мозку, забійного садна м'яких тканин голови". Травми належать до легких тілесних ушкоджень.

Пізніше того ж дня, коли на місце прибули додаткові сили поліції, обвинувачений продовжив чинити опір поліції: "У агресивній поведінці та погрозах насильства, вираженням нецензурною лайкою, неодноразовому ігноруванні законних вимог працівників поліції та спробі заподіяти таким тілесні ушкодження".

Суд визнав Ярослава С. винним у вчиненні кримінальних правопорушень за трьома статтями: невиконання судового рішення, заподіяння тілесних ушкоджень працівникові поліції, та опір представникові влади. Обвинуваченому призначили покарання у вигляді 3 років ув’язнення. Однак, зважаючи на те, що той має на утриманні чотирьох малолітніх дітей, суд звільнив його від покарання з випробувальним терміном на 3 роки. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення

Нагадаємо, нещодавно у Львові засудили зловмисника, який наніс 31 удар ножем і побив поліцейського. Після отриманих травм правоохоронець вижив.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності