На Львівщині суд оштрафував хлібокомбінат на 54 млн грн за втрату зерна із держрезерву

На Львівщині суд оштрафував Стрийський хлібокомбінат на 54 млн грн за втрату державного зерна

Держрезерв під час перевірки виявив втрату 6 тисяч тонн пшениці та ячменю

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з державного підприємства "Стрийський комбінат хлібопродуктів №1" 54 млн грн і зобов’язав повернути Державному агенству резерву України понад 6 тис. тонн зерна. Про це йдеться у рішенні, яке оприлюднили 24 червня в Єдиному державному реєстрі.

6 тисяч тонн втраченого зерна

Державне агентство резерву України у своєму позові стверджувало, що між ним та ДП "Стрийський КХП №1" у 2009 році було укладено договір про відповідальне збереження майна згідно з яким підприємство прийняло на зберігання кілька тисяч тонн зерна різних сортів. Під час перевірки у 2022 році Держрезерв недорахувався понад 6 тис. тонн зерна.

“Як вказано у позовній заяві… на ДП “Стрийський КХП № 1” виявлено незабезпечення збереження зерна держрезерву, а саме: пшеницю 2 класу у кількості 2075 тонн, пшеницю 3 класу у кількості 4371 тонн; пшеницю 4 класу у кількості 116 тонн і ячмінь 3 класу у кількості 1 тонна;” — йдеться у рішенні суду.

Відповідно до закону України “Про державний матеріальний резерв”, Держагентство також нарахувало комбінату штраф у розмірі 100% незбережного майна: 32 млн 961 тис. грн, а також 21 млн 698 тис. грн.

На суді представник хлібокомбінату заперечив проти позовної заяви, проте свого відзиву на позов не подав. Відтак суд задовольнив вимоги Державного агентства резерву.

Згідно з рішенням суду, Стрийський комбінат хлібопродуктів №1 зобовʼязаний повернути Держагентству резерву України більш ніж 6 тис. тонн втраченого зерна, і заплатити агентству штраф в близько 33 млн грн, 21,5 млн грн пені, а також понад 820 тис. грн витрат на сплату судового збору.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності