Найбрудніші річки на Львівщині: перелік

Західний Буг

За місяць якісь води погіршилася в одній з річок області

Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну провели моніторинг якості поверхневих вод в межах української частини басейну річки Вісла. Результати моніторингу, проведеного у травні, оприлюднили 25 червня на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

Моніторинг провели на 23-х затверджених пунктах спостережень, а саме на 17 створах суббасейну Західного Бугу та 6 – в межах суббасейну Сяну”, — йдеться у повідомленні. 

Воду перевіряли на вміст органічних і біогенних речовин, пестицидів, важких металів, поліароматичних і галогенованих вуглеводнів, алкілфенолів, трихлорбензолів, та медикаментів.

Найнижча якість води у річках:

  • Полтва – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин, СПАР, летких вуглеводнів, нонилфенолів, пестицидів;
  • Західний Буг нижче гирла річки Полтва – за вмістом органічних, біогенних речовин, летких вуглеводнів і пестицидів;
  • Західний Буг нижче Сокалю – за вмістом поліароматичних вуглеводнів;
  • Свиня нижче Жовкви – за вмістом органічних, біогенних речовин; 
  • Марунька (нижче Винників) – за вмістом органічних і біогенних речовин;
  • Малехівка (село Малехів) – за вмістом органічних і біогенних речовин;
  • Золочівка (нижче Золочева) – за вмістом органічних і біогенних речовин.

Найкраща якість води спостерігалася у річці Завадівка (село Грушів). Порівняно покращилася якість води в річках Яричівка, Рата, Мощанка, Свиня та В’яр. Погіршилася якість води річках Західний Буг у Буську та нижче Сокаля.

“Контроль показників забруднення є надзвичайно важливим для ефективного реагування на екологічні загрози та збереження навколишнього середовища”, — зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Детальну інформацію про поверхневі води України можна знайти на створеній Державним агентством водних ресурсів виявили бактерії “Моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів України”. Також на сайті ЕкоЗагроза працює безкоштовна послуга – моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів за хімічними показниками, де  відображається інформація щодо оцінки води у визначених пунктах спостережень. Нагадаємо, на Львівщині у питній воді виявили бактерії, які викликають кишкові інфекції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності