На Львівщині водій BMW X7 уник ув’язнення за аварію, в якій загинула його дружина

Фото з місця ДТП на Золочівщині

Чоловік також зберіг своє водійське посвідчення

Золочівський районний суд Львівської області судив мешканця Дніпра Олексія П. за смертельну аварію. Чоловік порушив правила за кермом BMW X7 та спричинив аварію, в якій загинула його дружина та постраждали троє пасажирів, зокрема його 13-річний син. Чоловіка визнали винним, але через каяття звільнили від ув’язнення та зберегли за ним право керувати автомобілями. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 24 червня.

Водій перевищив швидкість

За матеріалами справи, ДТП сталася ввечері 2 лютого 2024 року у селі Плугів, що на Золочівщині. Мешканець Дніпра Олексій П. проїжджав через село за кермом автомобіля BMW X7, разом з ним в салоні перебували ще четверо пасажирів, серед яких був 13-річний син водія. Під час руху Олексій П. перевищив швидкість, не впорався з керуванням на повороті та зіткнувся із бетонною стіною на в’їзді в тунель.

Внаслідок аварії постраждав водій авто та троє його пасажирів, зокрема й дитина. Ще одна пасажирка BMW — 41-річна дружина водія, — отримала важкі травми, від яких загинула на місці.

На судовому засіданні Олексій П. повністю визнав свою провину та розкаявся. Він попросив суворо його не карати, оскільки після смерті дружини залишився єдиним годувальником для двох дітей. Також обвинувачений просив суд не позбавляти його водійських прав, оскільки його робота пов’язана з частими відрядженнями. Потерпілі претензій до Олексія П. не мали.

Відтак, Золочівський районний суд Львівської області визнав чоловіка винним у порушенні правил дорожнього руху, яке призвело до смертельної аварії. Олексія П. засудили до п’яти років позбавлення волі, проте, через каяття та активну співпрацю зі слідством, ув’язнення замінили двома роками іспитового терміну. Також обвинуваченого не позбавили водійського посвідчення. Цей вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності