Стрийській громаді повернули землю вартістю 200 млн грн

На Стрийщині повернули громаді повернули 5 га землі вартістю 200 млн грн

Київське підприємство не платило за оренду 5 га землі

Суд повернув Стрийській громаді 5 га землі загальною вартістю 200 млн грн. Також суд зобовʼязав сплатити заборгованість за несплату оренди за використання земель, повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури, 24 червня.

Рекреаційні землі та парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва

Земельна ділянка площею 5 га знаходиться в межах Стрийської територіальної громади. Орендар із Київщини був зобовʼязаний реконструювати колишній наркодиспансер під оздоровчо-відпочинковий комплекс, а також обслуговувати парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва, які знаходились на цій же ж території. Однак зобов’язання не було виконане, до того ж столична фірма систематично не платила за оренду землі.

Внаслідок таких дій до місцевого бюджету не надійшла значна сума коштів. Враховуючи порушення законодавства, прокуратура звернулася з відповідним позовом до суду. Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позов” — йдеться в повідомленні прокуратури.

До слова, нещодавно Жидачівській територіальній громаді через суд повернули земельну ділянку сільськогосподарського призначення вартістю понад 413 млн грн. Місцевий мешканець орендував пасовище та використовував його не за призначенням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності