На Стрийщині військового посмертно нагородили орденом “За мужність”

На Львівщині військового посмертно нагородили орденом “За мужність”

Старший сержант Іван Куртиняк загинув в січні 2023 року в боях за Соледар

Орденом “За мужність” III ступеня посмертно нагородили уродженця села Грабовець, Славської громади, Івана “Санту” Куртиняка. Старший сержант Іван Куртиняк загинув 3 січня 2023 року в боях за місто Соледар, на Донеччині. Він проходив службу у 24-й окремій механізованій бригаді ім. короля Данила, йдеться у повідомленні Стрийської районної державної адміністрації.

Більше про захисника

Іван Куртиняк народився в селі Грабовець. Він закінчив Сколівську загальноосвітню школу-інтернат і пройшов строкову військову службу в Криму. До повномасштабного вторгнення він працював на деревообробному заводі, був головою сільської церкви та займався бджолярством. З початком повномасштабного вторгнення приєднався до ЗСУ, де проходив службу в 46-му батальйоні 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила. На момент загибелі воїну був 51 рік.

Нагадаємо, нещодавно військовослужбовця з Новороздільської громади Дмитра Братину посмертно нагородили орденом “За мужність” III ступеня. 23-річний Дмитро Братина був жителем міста Новий Розділ. Служив у 116 окремій механізованій бригаді, частині 4722. Помер у серпні 2023 року внаслідок важкого поранення, після довгого лікування в Запорізькому госпіталі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності