Фонд держмайна продав недобудовану адмінбудівлю у Кам'янці-Бузькій за 2,6 млн грн

Будівля, яку продали на аукціоні

Під час аукціону вартість будівлі зросла майже втричі

Регіональне відділення Фонду держмайна України продало на аукціоні у четвер, 20 червня, недобудовані адмінприміщення у Кам'янці-Бузькій. Будівлю продали майже втричі дорожче від початкової вартості. Про це йдеться на сайті Prozorro.Продажі.

Будівлю придбав місцевий підприємець

Недобудована триповерхова адміністративна будівля площею майже 500 кв.м розташована на вул. Шевченка, 45 у Кам’янці-Бузькій. Будівлю на продаж виставило регіональне відділення Фонду держмайна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях. Стартова ціна становила — 710 тис. 585 грн, а придбали її на торгах за 2 млн 600 тис. грн.

В аукціоні взяли участь четверо учасників, а переможцем став підприємець Мар'ян Шп'єх, який запропонував найбільшу суму — 2 млн 600 тис. грн. Під час торгів він активно підіймав ставку на кожному раунді, зокрема початкова його ставка була 1 млн 121 тис. грн. У коментарі LVIV.MEDIA він заявив, що поки немає чітких намірів щодо цієї будівлі. “Ще про це не думав. Подумаємо — будемо щось робити.”, — сказав Мар'ян Шп'єх.

За даними аналітичної системи YouControl, ФОП Мар'ян Шп'єх зареєстрував понад 6 років тому у Кам'янці-Бузькій. Він займається торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами.

Як повідомив LVIV.MEDIA начальник регіональне відділення Фонду держмайна Микола Іщук, що балансоутримувачем цієї будівлі є Головне управління держземагентства у Львівській області, яке погодилося продати своє майно. Відділення Фонду держмайна відповідало лише за технічну організацію самого аукціону.

“Якщо це майно стояло багато років руйнувалося, то отримати інвестицію в державний бюджет — це завжди корисно. Якщо це майно почне працювати, то на його базі створять робочі місця, і як показує практика, що гривні інвестиції до держбюджету потім повертаються податками. Це не лише інвестиція з продажу. Кожне майно, яке має власника, воно розвивається і є збереженим”, — пояснив Микола Іщук.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності