На Львівщині викрили організаторів незаконних переправ ухилянтів через кордон

На Львівщині викрили організаторів незаконних переправ за кордон

39-річний харківʼянин і 46-річний мешканець Волині вносили до однієї з баз даних відомості про ухилянтів

На Львівщині повідомили про підозру 39-річному харків’янину і 46-річному мешканцю Волині, яких викрили на організації схеми незаконного переправляння ухилянтів за кордон. Про це 19 червня повідомила пресслужба поліції Львівської області.

Схема з переправлянням за кордон

Організатори вносили до системи “Шлях” дані військовозобов’язаних чоловіків, що давало їм можливість виїжджати з України. Також харківʼянин і волинянин допомагали переїжджати через пропускні пункти Львівщини. “Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, документи, печатки й інші речові докази, що підтверджують їхню причетність до організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон України” — йдеться в повідомленні поліцейських.

Як згодом додали у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби, зловмисники видавали громадян за водіїв міжнародних перевезень та видавали їм підроблені документи.

Зловмисникам повідомили про підозру за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності