• Головна
  • Новини Львівщини
  • Розкрадали корисні копалини із шахти на Львівщині: чотирьом зловмисникам повідомили про підозру

Розкрадали корисні копалини із шахти на Львівщині: чотирьом зловмисникам повідомили про підозру

Розкрадали корисні копалини у шахті на Львівщині: чотирьом зловмисникам повідомили про підозру

У схемі були залучені головний інженер, директор, начальник технологічного комплексу шахти та “смотрящий” за державним підприємством

Чотирьом працівникам однієї з шахт Львівщини прокуратура повідомила про підозри в організації незаконної схеми з розкрадання камʼяного вугілля. Вони завдали збитків державі на загальну суму 2,4 млн грн, повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури, 19 червня.

Схема з розкрадання корисних копалин

За даними поліції, головний інженер, директор, начальник технологічного комплексу шахти та “смотрящий” за державним підприємством взимку 2024 року реалізовували схему з розкрадання державного майна. Працівники шахти занижували реальні обʼєми видобутку камʼяного вугілля. Не вказану в офіційних документах масу копалин вони вивозили на перевалкові майданчики. Надалі камʼяне вугілля під виглядом звичайної породи, що є значно дешевшою у вартості, продавали наближеним до себе фірмам. Внаслідок цього підприємству з видобутку вугільної породи лише за 6 днів у лютому 2024 року завдали збитків на майже 2,4 млн грн.

Наразі суд має обрати підозрюваним запобіжні заходи та прийняти рішення про накладення арешту на їх майно, з метою відшкодування заподіяної шкоди. За організацію схеми зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності