Марафон психічного здоров'я: понад 350 освітян Львівщини навчаються дбати про стан дітей

Марафон психічного здоров’я

Учасників вчать психологічно допомагати дітям, людям похилого віку, військовим та їхнім рідним

У вівторок, 18 червня, у Львові розпочався марафон психічного здоров’я для освітян та батьків, де обговорюють, як допомогти дітям долати психологічні труднощі під час війни. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Львівщина лідирує у підтримці психічного здоров'я

За словами Максима Козицького, це вже другий Марафон психічного здоров'я на Львівщині. Цього разу участь у ньому взяли понад 350 директорів шкіл, вчителів, психологів, батьків і представників громад із Самбірського та Стрийського районів. Вони протягом трьох днів навчатимуться, як правильно дбати про психічне здоров'я дітей, підлітків, людей похилого віку, військових та їхніх рідних. Особливу увагу приділять родинам загиблих, полонених чи зниклих безвісти.

Також відбудуться зустрічі в громадах, на яких з’ясовуватимуть, які психологічні послуги у них доступні, до кого звертаються люди, що їм допомагає. Це потрібно, щоб влада знала, які послуги потрібно запровадити додатково.

Марафон організували за підтримки ЮНІСЕФ та завдяки ініціативі Першої леді Олени Зеленської. На Львівщині вже діє Координаційний центр психосоціальної допомоги з офісами в кожному районі. Область стала першою в Україні, де затвердили програму охорони психічного здоров'я населення. На першому Марафоні були майже 1200 учасників, що свідчить про високий попит на знання з цієї теми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності