На Львівщині дружина повідомила в поліцію про співпрацю чоловіка з РФ

Мешканка Львівщини повідомила в поліцію про співпрацю чоловіка з РФ
Фото: Freepik

Чоловік отримував завдання про фіксацію об’єктів енергетики від російського ФСБ перебуваючи під вартою та залучав до виконання свою дружину

Співробітника Федеральної служби безпеки РФ Сєргєя Лєбєдєва підозрюють у підбурюванні громадянина України до державної зради. Чоловік залучив ув’язненого військового з Львівщини до збору відомостей про об’єкти критичної інфраструктури. Ув’язнений намагався залучити і дружину до злочину, однак та повідомила про все поліцію. Про це повідомило видання Судовий репортер з посиланням на текст підозри, оприлюднений 15 червня.

Військовому надходили гроші на виконання завдань

За даними слідства, у листопаді минулого року співробітник ФСБ Сєргєй Лєбєдєв під ім'ям "Анна" (@RuZkaya_deVochka) в Telegram запропонував ув’язненому військовому, який перебував на той момент у Львові, сфотографувати місцеві електропідстанції, зокрема Львівську ТЕЦ-1. Чоловік нібито погодився і залучив до виконання завдання свою дружину зі Сколе, яка перебувала у скрутному фінансовому становищі.

Всього на рахунки чоловіка від Лєбєдєва надійшло близько 4 тисяч гривень на придбання телефона для фотографування та оплату транспортних витрат дружини. Однак жінка, проаналізувавши ситуацію, 3 січня 2024 року прийшла до поліції у Сколе та добровільно повідомила про діяльність чоловіка та спробу втягнути її у державну зраду в інтересах Росії.

Під час обшуку камери чоловіка в установі виконання покарань №19 у Львові у нього вилучили мобільний телефон. З'ясувалося, що він з червня 2022 року поширював в інтернеті матеріали виправдання російської агресії проти України. Йому загрожує кримінальна відповідальність за держзраду та колабораціонізм. В травні цього року суд розпочав розгляд справи щодо інкримінованих чоловікові злочинів. Загалом йому може загрожувати до 15 років ув'язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності