Не захотів служити в ЗСУ: суд на три роки ув’язнив львів’янина

Три роки ув'язнення призначили ухилянту зі Львова

44-річний Юрій К. пройшов ВЛК та виявився придатним до служби, однак вступати до лав ЗСУ відмовився

Шевченківський районний суд виніс вирок 44-річному Юрію К., призначивши йому реальний термін за ухилення від військового призову. Про це повідомили у четвер, 13 червня, у Львівській обласній прокуратурі.

Військовозобов’язаний не погоджувався з рішенням ВЛК

Як йдеться у вироку, львів’янин Юрій К. пройшов військово-лікарську комісію, його визнали придатним за станом здоров’я до військової служби. Однак, чоловік не прийняв повістку та на місце відправлення до військової частини не прибув: “Діючи умисно, з метою ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період, без поважних причин не прибув у вказаний час до місця призову”.

Обвинувачений свою провину визнав, проте додав, що з висновком лікарів ВЛК не погоджується та не бажає ставати до лав ЗСУ. Крім цього Юрій К. не займається волонтерством та жодним чином не допомагає армії. Відтак суд визнав львів’янина Юрія К. винним в ухиленні від призову під час мобілізації та призначив йому покарання — три роки позбавлення волі. На вирок ще можна подати апеляцію.

Нагадаємо, нещодавно львівська прокуратура відстояла в суді три роки тюрми для ухилянта, якому перед цим суд призначав умовний термін.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності