Трьох воїнів з Яворівщини посмертно нагородили орденами та медаллю

Військових з Яворівщини посмертно нагородили орденами

Нагороди вручили рідним загиблих Ігоря Колотила, Володимира Синиці та Михайла Дутка

Двох воїнів з Яворівщини нагородили посмертно орденами "За мужність" ІІІ ступеня, ще одного — медаллю 420 стрілецького батальйону "За мужність". Про це у середу, 12 червня, повідомили у Львівській ОВА.

Нагороди вручили рідним загиблих воїнів з Яворівщини

Відповідно до Указу Президента державні нагороди присвоїли Ігорю Колотилу та Володимиру Синиці. Михайло Дутко отримав відзнаку від командира 420 стрілецького батальйону. Почесні нагороди рідним загиблих військовослужбовців вручив начальник Яворівської РВА Ярослав Коминський.

  • Ігор Колотило народився у селі Сарни. У серпні 2022 року добровільно став на захист України у лавах 53 стрілецько-кулеметного батальйону. Згодом, у лютому 2023-го, перейшов до 93 ОМБр "Холодний Яр". Загинув 19 лютого в Бахмуті у віці 59 років.
  • Володимир Синиця з Мостиськ служив у військовій частині А4220 з перших днів повномасштабної війни. Був командиром стрілецького відділення. 11 березня 2022 року отримав поранення під час бойового завдання. Від отриманих травм помер 22 березня 2023-го у 31-річному віці.
  • Михайло Дутко з села Наконечне Перше захищав Батьківщину у лавах 420 ОСБ від початку повномасштабного російського вторгнення. Загинув 14 травня 2023 року поблизу Часового Яру на Донеччині.

Нагадаємо, нещодавно у Львові дружина загиблого захисника Євгена Черткова висадила дерево в пам’ять про чоловіка. Євген на початку війни пішов на фронт добровольцем, а дружину привіз до Львова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності