Сина колишнього прокурора Львівщини звільнили з прокуратури Дніпра за хабарництво

Остап Федик.

Торік його затримали в момент отримання 10 тисяч доларів від батька підозрюваного

Прокурора Лівобережної окружної прокуратури Дніпра Остапа Федика звільнили з органів прокуратури через те, що його затримали на хабарі у 10 тис. доларів. Про це 11 червня повідомило видання 368.media.

У прокуратурі Остап Федик працював з липня 2015 року. З березня 2021 року обіймав посаду прокурора Лівобережної окружної прокуратури Дніпра. У жовтні 2023 року його затримали під час отримання хабаря у 10 тисяч доларів. Гроші він вимагав за зміну обвинувачення у кримінальному провадженні, яке розглядає Жовтневий районний суд Дніпра. Кошти передавав батько обвинуваченого.

Федику повідомили про підозру в отриманні ним, як службовою особою, неправомірної вигоди. Сам Остап Федик заявив, що батько обвинуваченого діяв з особистої неприязні, бажаючи помститися за підтримку публічного обвинувачення, а заяву про вимагання прокурором коштів подав із використанням своїх зв’язків в СБУ Дніпропетровської області.

Однак Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила звільнити посадовця. Цікаво, що прокурор Остап Федик є сином колишнього прокурора Дніпропетровської та Львівської областей Романа Федика. Роман Федик очолював прокуратуру Львівщини із грудня 2014 до березня 2016 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності