Майор львівської академії сухопутних військ затриманий за знущання з курсантів

У Львові затримали викладача Сухопутної академії за знущання з курсантів

28-річний керівник навчального курсу систематично бив і принижував підлеглих

У Краматорську затримали 28-річного викладача Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Сагайдачного, що у Львові. За даними правоохоронців, майор систематично знущався з курсантів. Про це 11 червня повідомила пресслужба ДБР.

Бив і принижував курсантів

За інформацією правоохоронців, 28-річний начальник навчального курсу одного із факультетів академії протягом року систематично принижував честь і гідність підлеглих з застосуванням психологічного та фізичного насильства. “Встановлено, що підозрюваний завдавав ударів по тілу кулаками, ногами й затворною рамою автомата, змушував жувати сигарети, а також бив ременем. Від таких методів “виховання” постраждало кілька солдатів”, — йдеться у повідомленні ДБР.

До слова, незадовго до того, як викладачу повідомили про підозру, його перевели на іншу посаду в одну з військових частин на Львівщині.

Як повідомив LVIV.MEDIA речник академії сухопутних військ Антон Миронович, затриманий майор ніколи не працював викладачем, а був лише начальником курсу. “Його посада не передбачала викладацької діяльності. Він був лише офіцером академії. Цей військовослужбовець вже два місяці як переведений в інший підрозділ. Ми максимально будемо сприяти слідству у вирішенні цієї ситуації” — зазначив Антон Миронович.

Повідомляємо, що колишній офіцер Національної академії сухопутних військ, якого було затримано правоохоронними органами 6 червня 2024 року, ще 26 квітня 2024 року був переведений з Національної академії для подальшої служби до однієї з бойових бригад Збройних Сил України”, — повідомили на сторінці академії у Facebook.

Чоловіку 28-річному офіцеру повідомили про підозру за статтею про застосування насильства щодо підлеглого в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 908 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності