Братам Медведчука та Козака оголосили підозру за несплату 75 млн податків

Затримання

За ці кошти вони фінансували російську армію у війні проти України

Правоохоронці підозрюють рідних братів підсанкційний колишніх народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака в ухиленні від сплати понад 75 мільйонів гривень податків. Йдеться про Богдана Козака та Сергія Медведчука, а також їхніх спільників. Окрім ухилення від сплати мільйонних податків, підозрювані фінансували російську армію у війні проти України. Про це 10 червня повідомили у Державному Бюро Розслідувань.

Спільники вносили в фінансові звіти неправдиві дані

“За даними слідства, ці кошти передавалися Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку, які використовували їх, зокрема, для фінансування збройної агресії Росії проти України. Братам Медведчука та Козака, які переховуються від правосуддя за кордоном, підозру було повідомлено заочно. Згодом їх буде оголошено у національний та міжнародний розшук”, — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у 2017-2023 роках Богдан Козак та Сергій Медведчук, які є власниками цегельного заводу на Львівщині, організували схему ухилення від сплати податків. Для цього вони залучили керівника та бухгалтера підприємства, які вносили в документи неправдиві дані про обсяги виробленої та реалізованої продукції. Насправді ж продажі та дохід фірми були набагато більшими, ніж задекларовані. За даними джерел LVIV.MEDIA, йдеться про завод “Керамбуд”.

Таким чином, до державного бюджету не надійшло понад 75 мільйонів гривень податкових платежів.

Братам-власникам заводу повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків. Керівнику та бухгалтеру інкримінують ухилення від сплати податків та службове підроблення документів. Розслідуванням займаються Державне бюро розслідувань та СБУ у Львівській області.

Нагадаємо, у квітні 2022 року на Львівщині прийшли з обшуками до маєтків утікача Тараса Козака.

Тарас Козак та Віктор Медведчук

Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи — За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання — у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14. Також він був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках, з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

Віктор Медведчук — народний депутат України II—IV та IX-го скликань, один з керівників партії “Опозиційна платформа — За життя”. Його звинувачували у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації через постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

До слова: у квітні 2022 року, в ході спецоперації затримано народного депутата, кума путіна – Віктора Медведчука. Колишній нардеп та колаборант Медведчук намагався втекти з України. А у січні 2023 року президент Володимир Зеленський позбавив Тараса Козака і Віктора Медведчука громадянства України, а Верховна Рада достроково припинила їхні повноваження як народних депутатів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності