За вбивство співмешканки на її ювілей дрогобичанина засудили на сім років

За вбивство співмешканки на її ювілей дрогобичанина засудили на сім років

Пʼяний зловмисник зарізав свою співмешканку і ліг біля неї спати

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області визнав винним Андрія Ц. у вбивстві 65-річної співмешканки. Вони святкували ювілей потерпілої й на ґрунті словесного конфлікту, чоловік зарізав ножем жінку. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 7 червня у Єдиному державному реєстрі.

Зарізав жінку і ліг біля неї спати

Андрій Ц. на судовому засіданні розповів, що проживав з потерпілою приблизно три роки. У день інциденту вони святкували ювілей жінки. Зловмисник не памʼятає як взяв ніж у руки, проте зазначив, що наніс мінімум три удари й просто ліг біля неї спати.

Коли прокинувся зранку побачив, що ніж лежить на столі. Нахилився до потерпілої, пригадав, як завдавав ударів, вжахнувся та зателефонував синові. Під час зустрічі, повідомив йому, що вбив співмешканку. Син, переконавшись, що жінка дійсно мертва, викликав поліцію” — йдеться у вироку.

На суді рідний брат вбитої розповів, що ще з середини 90-х жінка жила і працювала в Чехії, де мала офіційного чоловіка. За його словами, вона періодично приїжджала в Україну, щоб відвідувати родичів і вирішувати особисті справи. З обвинуваченим 65-річна жінка познайомилась у 2020 році.

Чому сестра проживала з Андрієм Ц. зрозуміти не може. В кінці січня 2024 року у неї був ювілей — 65 років. Брату про те, що сестру вбили, повідомив слідчий телефоном. Самого обвинуваченого брат бачив лише один раз коли вони проводжали на вокзалі сестру у Чехію. Що сестру й обвинуваченого поєднувало пояснити не може. Між ним та потерпілою траплялися конфлікти, але незначні” — йдеться у вироку.

Суд визнав винним Андрія Ц. в умисному вбивстві. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на сім років і шість місяців. Також він має компенсувати 53 тис. грн матеріальної й моральної шкоди родичам загиблої.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності