На Львівщину евакуювали п'ятьох дітей із зони бойових дій

Евакуйовані діти.

Дітей поселили в одному із дитячих закладів в області

На Львівщину із зони бойових дій евакуювали ще п'ятьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Разом з ними приїхали також дорослі, що супроводжували малечу. Про це 3 червня повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

Як розповів начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис, діти евакуйовані із Запорізької області. Малюкам від двох до п’яти років. Їх поселили в одному із закладів для дітей Львівщини. Станом на сьогодні в області тимчасово перебуває 208 евакуйованих дітей, з них 142 дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування (в складі евакуйованих закладів), які розміщені у 16 закладах Львівської області.

«Також на території області діє шість дитячих будинків сімейного типу та чотири прийомні сім'ї, які виховують 52 дитини, 67 сімей опікунів/піклувальників, в яких виховують 97 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які прибули із зони бойових дій. Дякуємо партнерам з благодійного фонду «Нові Горизонти для дітей Україна» за постійну допомогу в зустрічі та переміщенні дітей», – додав Володимир Лис.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності