Шістьох захисників із Червоноградщини посмертно відзначили державними нагородами

Шістьох військовослужбовців із Червоноградщини посмертно відзначили державними нагородами.

Нагороди отримали родичі героїв

Шістьох військовослужбовців із Червоноградщини посмертно відзначили державними нагородами. Про це 27 травня повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

Відповідно до указу Президента України, почесними орденами нагородили: Романа Грицика, Володимира Фаберського, Андрія Степанка, Романа Дмитріва, Миколу Клонцака та Олега Пилюка. Нагороди рідним полеглих воїнів вручив начальник Червоноградської районної державної адміністрації Андрій Дяченко.

Нагороди посмертно отримали:

Орден Богдана Хмельницького ІІ ступеня:

Роман Грицик — родом із Червонограда. Здобув військове звання майора. Загинув у вересні 2023 року на Донеччині у віці 25 років.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня:

Володимир Фаберський — уродженець Червонограда. На початку повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини у складі 128 окремої гірсько-штурмової бригади. Був гранатометником. Загинув 6 грудня 2022 року поблизу села Яковлівка, що на Донецькому напрямку.

Андрій Степанко — житель села Острів. Загинув у січні 2023 року.

Роман Дмитрів — родом із Червонограда. З 16 квітня 2022 року військовослужбовця вважали зниклим безвісти — у жовтні його загибель підтвердили. Роман загинув на Харківщині у віці 36 років.

Микола Клонцак — уродженець Червонограда. Під час повномасштабної війни обороняв Україну в лавах 53 окремого стрілецького батальйону ЗСУ. Обіймав посаду стрільця-санітара. Загинув 11 березня 2023 року в бою у Бахмуті на Донеччині. Йому було 22 роки.

Олег Пилюк — житель Червонограда. У 2014-2016 роках брав участь в АТО. З 2021 року боронив територіальну цілісність нашої держави у складі 24 бригади імені короля Данила. Загинув 20 березня 2022 року в місті Попасна, що на Луганщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності