У Шегинях затримали автомобілі з демонтованим етнобудинком

На кордоні затримали деревину

Деревина такого типу високу цінується за кордоном

У пункті пропуску в Шегинях затримали автомобілі з деревиною, яка може бути демонтованим етнобудинком. Про це 24 травня повідомила Державна митна служба України.

Експертиза виявила сліди демонтажу

На виїзд з України прибуло дві вантажівки, які, згідно з документами, перевозили майже 82 м куб. деревини, яка в документах позначалася як “лісоматеріали розпиляні уздовж, не стругані, не шліфовані, соснові пиломатеріали обрізні”. Продавцем деревини значилось одне з черкаських підприємств, покупцем – компанія, зареєстрована в Польщі.

Для проведення експертизи митниця звернулася до Національного лісотехнічного університету України.

За результатами експертної оцінки стало відомо, що вказана деревина тривалий час була в експлуатації, має ознаки природного старіння, механічні пошкодження внаслідок демонтажу, штучні отвори й пази для з’єднання тощо. Деревина такого типу високу цінується за кордоном і може використовуватись для спорудження етнобудинків, які раніше могли бути демонтовані в Україні.

Ці дані повністю суперечили інформації, яка була вказана у митній декларації й сертифікаті. За цим фактом підприємця-порушника оштрафували, деревину тимчасово вилучили.

Нагадаємо, на Львівщині працівники Бюро економічної безпеки викрили підприємство, яке незаконно вивозило деревину за кордон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності