20 травня Львівщина попрощається з чотирма захисниками

фото умовне

17 травня в останню путь проведуть Володимира Масняка, Олексія Дудика, Богдана Пенюка та Романа Пащака.

У понеділок, 20 травня, у Львівській області поховають чртирьох військових, які загинули за Україну, повідомила Львівська обласна державна адміністрація.

Володимир Масняк

Мешканець міста Броди Золочівського району. Воїн був номером обслуги кулеметного відділення взводу вогневої підтримки роти. Долучився до лав ЗСУ в лютому 2022 року.

Загинув 15 травня 2024 року поблизу населеного пункту Лук'янці Харківської області. Йому було 42 роки.

Олексій Дудик

Уродженець села Високе, Вінницької області. Після завершення навчання проходив строкову військову службу у Навчальному центрі імені Василя Вишиваного, згодом був переведений на посаду командира відділення зенітно-ракетних військ до 45-го полку імені Олександра Красіцького НГУ.

Впродовж 2004-2008 років працював інспектором охорони на різних підприємствах, також протягом певного часу обіймав посаду сапера-радіотелефоніста групи розмінування. У 2008 році був прийнятий на службу до Державної кримінально-виконавчої служби України, понад 10 років пропрацював у Личаківській виправній колонії (№30).

Початок повномасштабного вторгнення російської федерації зустрів на передовій. Одним із перших брав участь у боях за Рубіжне, Сіверськодонецьк та Попасну, де отримав поранення. Перевівся до лав 3-ї окремої штурмової бригади. За відданість присязі і народу України був нагороджений численними відзнаками, зокрема, медаллю Міністерства оборони «15 років сумлінної служби» та нагрудним знаком «За зразкову службу».

Богдан Пенюк

Житель міста Великі Мости Червоноградського району. Служив кулеметником 1-го стрілецького батальйону військової частини А7015.

Був сержантом. Загинув 12 травня 2024 року під час виконання бойового завдання, в районі населеного пункту Ковалівка Луганської області.

Роман Пащак

Родом із села Жулин Стрийської громади. Добровольцем відправився на фронт наприкінці 2022 року. Брав участь у бойових діях до січня 2024 року. З того часу не був при виконанні службових завдань. Помер у лікарні міста Запоріжжя.

Смерть не пов'язана із захистом Батьківщини, але ми дякуємо за рік боротьби у лавах ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності