На Львівщині вшанували памʼять жертв політичних репресій

На Львівщині вшанували памʼять жертв політичних репресій

У Львові урочисто поклали квіти до памʼятника Жертвам комуністичних злочинів

У неділю, 19 травня, на Львівщині вшанували памʼять жертв політичних репресій. На площі Шашкевича, у Львові, урочисто поклали квіти до пам'ятника Жертвам комуністичних злочинів. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Життя тих, кого згубив радянський режим

З нагоди Дня пам’яті відбулось покладання квітів та запалення лампадок до пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів. А після відбувся чин екуменічної панахиди. “Сьогодні — День пам’яті жертв політичних репресій. Львівщина у скорботі. Вічна памʼять і вічний спокій мільйонам українців, життя яких загубив радянський тоталітарний режим. Щодня памʼятаємо про тих наших людей, які зараз страждають у тимчасовій окупації, у полоні, тих українців, яких незаконно увʼязнила Росія” — йдеться в повідомленні ЛОВА.

До слова, День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. Його почали відзначати з 2007 року. Традиційно, у День пам'яті вищі особи держави покладають квіти до місцевих памʼятників чи меморіалів, щоб вшанувати загиблих. Також по всій країні, відбуваються жалобні віче і церемонії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності