У Львівській ОВА повідомили коли в області вимикатимуть світло у четвер

фото умовне

Погодинні відключення відновляться після 16:00 через складну ситуацію в енергосистемі

У четвер, 16 травня, у Львівській області не будуть діяти графіки погодинного відключення електроенергії з 9:00 до 16:00 години. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Графіки обмежень світла можуть змінитися

За його словами таке рішення ухвалила НЕК "Укренерго". Станом на цей час аварійних відключень електроенергії в області також немає. Однак, зважаючи на складну ситуацію в енергосистемі, з 16:00 до 21:00 у Львівській області планують знову запровадити графіки погодинних відключень світла.

“Якщо щось зміниться, про це повідомлю я. Також інформація буде на інформаційних ресурсах Львівобленерго”, — написав Козицький.

Мешканців Львівщини закликають економно використовувати електроенергію: вимикати з розеток непотрібні пристрої, використовувати енергозберігальні лампи для освітлення, не вмикати одночасно кілька енергоємних приладів, таких як кондиціонер, електрочайник, пилосос, бойлер, обігрівач, праска, пральна машина, мікрохвильова чи електрична піч.

Нагадаємо, 14 травня вечір через дефіцит в енергосистемі на Львівщині ввели графіки аварійних відключень світла. У середу, 15 травня, “Укренерго” застосував аварійні відключення для споживачів усіх областей України. Обмеження не застосовують до об’єктів критичної інфраструктури.

Крім цього, через знеструмлення у Львові 20 людей застрягали у ліфтах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності