На Львівщині рівняни організували схему незаконної переправки за кордон

На Львівщині рівняни організували схему незаконної переправки за кордон військовозобовʼязаних

Лікарка з Рівного і її знайомий підробляли фіктивні довідки про інвалідність

На Червоноградщині окружна прокуратура повідомила про підозру медсестрі одного із державних лікувальних закладів Рівненської області та її знайомому. Їх підозрюють в незаконному переправленні осіб через державний кордон. Про це 15 травня повідомила Львівська обласна прокуратура.

Три тисячі доларів за пакет підроблених документів

За даними обласної прокуратури, лікарка зі своїм знайомим організували незаконний перетин військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон до Польщі. Рівнянин виставляв в одному з месенджерів оголошення про можливість оформити фіктивні документи для виїзд за кордон. А лікарка рівненської лікарні робила ці документи.

За  гроші вони мали підготувати клієнту пакет фіктивних документів, а саме посвідчення про інвалідність. На його підставі чоловік знімався з військового обліку. Надалі це давало йому право безперешкодно виїхати за кордон. Ціна такої послуги становила 3 000 доларів США за пакет документів” — йдеться в повідомленні прокуратури. До слова, слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.

Нагадаємо, працівники ДБР затримали та повідомили про підозру правоохоронцю з Дубенського району Рівненської області, який налагодив схему уникнення мобілізації для чоловіків призовного віку. Правоохоронець відкривав проти ухилянта фейкове кримінальне провадження, в якому той повністю розкаювався та визнавав вину.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності