Німці передали пожежникам Львівщини датчики нерухомості

Датчик нерухомості, закуплений німецькими благодійниками.

Такий пристрій має використовувати кожен рятувальник

Рятувальники Львівщини отримали датчики нерухомості від німецьких благодійників. Про це повідомило Головне управління ДСНС України у Львівській області.

У понеділок, 29 квітня, громадська організація Freunde helfen Konvoi з Німеччини передали для львівських рятувальників п’ять датчиків нерухомості. Їх закупили благодійники з кількох німецьких благодійних організацій.

Як розповів LVIV.MEDIA керівник відділу зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев, датчики нерухомості — це пристрої, які дають змогу пожежникам стежити за своїми колегами, які ліквідовують займання. “Коли пожежник заходить у задимлене приміщення, то на пояс йому чіпляють цей датчик. І якщо з нашим колегою щось станеться і він перестане рухатися, датчик починає подавати звуковий сигнал. Таким чином інші пожежники дізнаються, що з їхнім товаришем сталася біда та знаходять його по звуку, який видає датчик”, — зазначив Віталій Туровцев.

За словами Туровцева, допомога від німецьких друзів трохи полегшить дефіцит цих пристроїв, який відчувають рятувальники Львівської області. Зараз, за словами Віталія Туровцева, їм не вистачає приблизно 30% датчиків нерухомості. Але оскільки німецькі представники пообіцяли й надалі підтримувати українських пожежників, то в львівському обласному управлінні ДСНС сподіваються, що проблему нестачі пристроїв буде вирішено.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності