На Львівщині серійного педофіла засудили на довічне ув’язнення

На Львівщині серійного педофіла засудили на довічне ув’язнення
Фото: Freepik

Керівник навчального закладу кілька місяців ґвалтував свого учня, пропонуючи йому за це гроші і подарунки

Городоцький районний суд призначив довічне позбавлення волі колишньому керівнику ГО “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр “Чугуїв -1” Миколі Г., який серійно ґвалтував 12-річного вихованця свого закладу. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 17 квітня.

Педофіл познайомився із майбутньою жертвою у вересні 2021 року

Як йдеться у вироку, ґвалтівник познайомився із своєю жертвою у вересні 2021 року у місті Чугуїв Харківської області, коли хлопчик почав займатися у навчальному центрі. “Протягом навчання потерпілим та обвинуваченим склалися дружні відносини, обвинувачений проявляв до потерпілого підвищену увагу, яка виражалася у постійних телефонних дзвінках та періодичному даруванні подарунків дитині”, — йдеться у тексті вироку.

В період часу з 13 по 16 жовтня 2021 року підсудний організував для учнів свого центру екскурсію військово-морського ліцею імені віцеадмірала Безкоровайного в Одесі, де проживав разом зі своїми учнями в спальному корпусі ліцею. Як встановив суд, саме у той час у Миколи Г. виник умисел на розбещення хлопчика: “Підібравши момент, коли поруч з ним та потерпілим у приміщенні спального корпусу ліцею не буде сторонніх осіб… усвідомлюючи свою фізичну перевагу над дитиною… вчинив розбещення малолітньої особи, яке виразилося в обіймах та поцілунках в губи”.

У січні 2022 року підсудний організував для своїх учнів виїзну екскурсію в інше місто, де він зупинився в приватному будинку свого приятеля. У цей час, як встановив суд Микола Г. двічі примушував свою жертву до статевих зносин. У лютому 2022 року, вже у приміщенні свого навчального центру педофіл переконав хлопчика вступити з ним у статеві зносини, запропонувавши за це гроші. При цьому злочинець знімав процес на свій мобільний телефон, а відеозапис зберігав на ноутбуці у себе вдома.

Ґвалтівник обіцяв дитині гроші і подарунки

Після початку повномасштабного вторгнення хлопець разом з матір’ю переїхали на Львівщину у місто Комарно. Однак педофіл 08 травня 2022 року, домовившись про зустріч, приїхав до своєї жертви. Вони зустрілись у парку, де Микола Г. завів хлопчика в безлюдне місце, де запропонував за сто гривень “задовольнити його статеву пристрасть шляхом орального проникнення в тіло, на що потерпілий погодився”. Такі ж дії педофіл вчиняв із хлопчичком ще двічі: 19 та 26 червня 2022 року, кожного разу пропонуючи гроші та подарунки.

У липні 2022 року Миколу Г. затримали та повідомили йому підозру у зґвалтуванні дитини, яка не досягла 14-річного віку. Під час судового розгляду педофіл заперечував свою вину і стверджував, що хлопчик його оговорює. Однак суд, зваживши на покази жертви ґвалтувань, його батьків, а також речові докази знайдені під час обшуків житла підсудного, а також змісту записаної телефонної розмови між педофілом та його жертвою, визнав Миколу Г. винним у кількох злочинах: зґвалтуванні та сексуальному насильстві щодо дитини віком до 14 років, розбещенні неповнолітніх, а також виготовленні та зберіганні дитячої порнографії. Суд визначив найсуворіше покарання педофілу — довічне позбавлення волі. Також суд постановив стягнути з Миколи Г. на користь його жертви 500 тис. гривень моральної шкоди.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності