Червоноградський ліцей готуватиме фахівців з "зеленої" енергетики

Червоноградський ліцей готуватиме фахівців з "зеленої" енергетики

На базі Червоноградського професійного гірничо-будівельного ліцею навчатимуть електромонтерів, які спеціалізуються на “зеленій” енергетиці

На базі Червоноградського професійного гірничо-будівельного ліцею запрацював навчально-практичний центр відновлювальної енергетики. Про це 10 квітня повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козацький.

“Це 46 НПЦ (навчально-практичний центр — ред.) у нашій області (Львівщина – лідерка в Україні за розвитком мережі НПЦ) та перший Центр, який ми відкрили у партнерстві з GIZ Ukraine”, — написав Максим Козицький на своїй сторінці у Facebook.

Чим обладнали Навчальний центр

У Центрі навчатимуть на електромонтерів, які спеціалізуються на “зеленій” енергетиці. Заклад забезпечили найновішим обладнанням, яке використовують на обʼєктах відновлювальної енергетики. Облаштували лабораторію зі сонячним колектором та гібридною сонячною електростанцією, яка повністю забезпечує НПЦ енергією. Тут також є майстерня, методичний кабінет, роздягальня та відпочинкова зона.

“На створення цього НПЦ залучили понад 12 мільйонів 600 тисяч гривень. Це кошти GIZ, обласного бюджету, територіальної громади й власні надходження ліцею”, — зазначив Максим Козицький.

Викладачі Центру пройшли підвищення кваліфікації за напрямом відновлювальної енергетики. Центр буде співпрацювати з промисловими підприємствами і компаніями, які розвиваються у галузі відновлювальної енергетики, тож студенти одразу зможуть знайти роботу за фахом.

Нагадаємо, директор департаменту економічної політики ЛОВА Степан Куйбіда розповів LVIV.MEDIA про те, яким буде Червоноград без вугілля, що буде на місці шахт і куди подінуть тисячі гірників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності