Мешканця Дрогобича арештували на пів року за запуск феєрверка

Мешканець Дрогобича налякав салютом людей

Мешканці сприйняли звуки піротехніки за російський обстріл. Суд визнав чоловіка винним у хуліганстві

Дрогобицький міськрайонний суд засудив до шести місяців арешту 37-річного місцевого мешканця Романа К., який пізно ввечері 31 січня запустив біля міста феєрверк. Звуки вибухів налякали мешканців сусідніх будинків, які сприйняли їх за ракетну атаку.

Як відомо з вироку суду, оприлюдненого березня 19 березня, Роман К. запустив на дорозі поблизу шиномонтажу, що на вулиці Івана Франка в селі Лішня 36 феєрверк на 36 пострілів. За версією слідства, таким чином Роман К. висловив свою зневагу до настроїв суспільства та вимог воєнного часу, які встановили обмеження на використання піротехнічних виробів.

Більше ніж через місяць, 6 березня правоохоронці повідомили про підозру в хуліганстві 37-річному Романові К. за запуск феєрверка.

На засіданні обвинувачений беззаперечно визнав свою вину. Вивчивши усі матеріали справи, суд кваліфікував дії Романа К. як хуліганство і порушення громадського спокою, вчинені «з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується винятковим цинізмом». Суддя Зоряна Павлів визнала, що хуліганські дії Романа К. мали значний суспільний резонанс  і призвели до того, що інші люди сприйняли звук від феєрверка як обстріли зі сторони Росії, а тому зазнали моральних страждань.  

Суд визнав Романа К. винним в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях і призначив йому шість місяців арешту. Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності