П’яний водій екскаватора заплатить штраф за ДТП з електроопорою у Бориславі

Після аварії п'яний водій екскаватора JCB 3 CX SITEMASTER втік

Після зіткнення з електроопорою чоловік втік, у його крові виявили 1,95 проміле алкоголю

Бориславський міський суд Львівської області на 17 тис. грн оштрафував Володимира К., який п’яним за кермом екскаватора в’їхав в електроопору та втік з місця ДТП. Результат на алкотестері показав — 1,95 проміле алкоголю у крові.

З постанови суду відомо, що аварія сталася у листопаді в Бориславі на вул. Тустановецький. “Керуючи екскаватором не обрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, не був уважним, в результаті чого втратив керування та здійснив наїзд на електроопору, внаслідок чого електроопора зазнала пошкоджень”, — йдеться у постанові, оприлюдненій 15 березня на сайті ЄДРСР. Після аварії чоловік втік. Правоохоронці тоді віднайшли водія і встановили, що той був у стані сильного алкогольного сп’яніння. Алкотестер показав 1,95 проміле алкоголю.

Адвокат Володимира К. клопотав про закриття справи, мовляв, алкотестер, яким проводилося вимірювання не пройшов технічного обслуговування, а також заявив, що обвинувачений не втікав з місця аварії. “Місце ДТП не залишав, оскільки керуючи екскаватором не відчув зіткнення з електроопорою, якби відчув то обов`язково б зупинився та місце події не залишив”, — йдеться у матеріалах справи.

Попри те суд таки визнав мешканця Борислава винним у п’яному водінні, спричинені аварії та втечі з місця ДТП. Володимира К. оштрафували на 17 тис. грн і на рік позбавили посвідчення водія. Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності