На Львівщині виявили третє місце гніздування червонокнижного чорного лелеки

На Львівщині виявили третє місце гніздування червонокнижного чорного лелеки

Лелеки оселилися на 350-річному дубі

У Львівській області знайшли нове місце гніздування червонокнижного птаха – чорного лелеки. В Україні їх налічується всього 400-450 пар. Виявлене гніздо, виявлене на Бродівщині, є лише третім офіційно зафіксованим місцем гніздування птаха в межах Львівщини. Раніше місця гніздування знайшли у Яворівському та Стрийському районах. Про це 26 лютого повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Минулого тижня представники департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА, національного природничого парку “Північне Поділля” та ЛНУ ім. Івана Франка обстежили у лісі ділянку, де місцеві жителі ймовірно знайшли гніздо чорного лелеки. За результатами перевірки, вони підтвердили місце гніздування  червонокнижного птаха в Бродівському лісовому господарстві. Лелеки облаштували домівку на дубі віком орієнтовно 350 років.

“Місця гніздування червонокнижних птахів підлягають особливій охороні. Надалі навколо гнізда буде охоронна зона. Оскільки чорний лелека веде потаємний спосіб життя, ніколи не селиться близько до населених пунктів, надає перевагу старим лісам і важкодоступним місцям, виявити його гніздо є досить складно. Закликаю жителів області повідомляти про виявлені місця гніздувань червонокнижних птахів для збереження популяції рідкісних видів”, - наголосила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксана Війтик.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності