Львівські прокурори домоглися внесення переселенця з Харківщини до реєстру педофілів

Львівські прокурори домоглися внесення переселенця з Харківщини до реєстру педофілів

Чоловік відбув покарання за розпусні дії щодо малолітньої дівчинки та переїхав жити на Львівщину

На Львівщину переїхав 29-річний чоловік, який у 2014 році був засуджений за педофілію. Прокурори домоглися, щоб відомості про нього внесли до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Про це 9 січня повідомили у прокуратурі Львівської області.

У 2014 році Золочівський районний суд Харківської області визнав чоловіка винним у вчиненні розпусних дій щодо малолітньої дівчинки та засудив до 8 років позбавлення волі. Після відбуття покарання чоловік переїхав як внутрішньо переміщена особа на Львівщину і зараз проживає в одному із міст Львівського району.

Однак тоді, у 2014 році, під час ухвалення вироку суд не розглянув питання про внесення інформації щодо злочинця до реєстру. Адже його запровадили значно пізніше — у 2020 році. Прокурори звернулися з відповідним клопотанням до суду та інформацію про засудженого внесли до реєстру.

Додамо, що до реєстру мають доступ, окрім правоохоронців, мають і керівники закладів, які працюють з дітьми. Вони зможуть убезпечити дітей від контакту з особами, які вчинили кримінальні правопорушення на сексуальному ґрунті.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності