Львівщина 30 грудня попрощається із шістьма загиблими захисниками

Львівщина 30 грудня попрощається із шістьма загиблими захисниками

У Львівській області у суботу в останню путь проведуть жителів Стрийської, Бібрської, Миколаївської громад тощо

У суботу, 30 грудня, Львівщина прощатиметься із шістьма полеглими захисниками.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Назар Заріцький

Самбірчанин під час повномасштабного російського вторгнення добровільно став на захист України. Боронив кордони держави у складі 46-го батальйону 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Був стрільцем та брав участь у найгарячіших боях за Соледар, Бахмут і Горлівку. Під час атаки ворожих дронів воїн отримав важке поранення. Помер 24 грудня 2023 року у шпиталі, йому було 34 роки. У захисника залишилася мама та брат.

Владислав Покрищук

Мешканець смт Івано-Франкового 24 лютого 2022 року став до лав військовослужбовців як резервіст І черги. Був головним сержантом, старшим оператором групи спеціального призначення ССО.

Захищав країну в районі Баштанки Миколаївської області, згодом на Сході - на Лисичанському, Бахмутському та Купʼянському напрямах. Загинув воїн 26 грудня в селі Синьківка Купʼянського району Харківської області, йому було 26 років. Удома на захисника чекали батьки, дружина, сестра та велика родина.

Володимир Дембіцький

Мешканець Миколаївської громади у травні 2023 року під час бойових дій поблизу населеного пункту Нью-Йорк Донецької області зник безвісти. У грудні тіло захисника ідентифікували та визнали воїна загиблим. Військовослужбовцю було 45 років.

Петро Масляник

Уродженець села Мала Вільшанка Золочівського району. Мешкав у селі Кавсько Стрийської громади. Мобілізований у березні 2023 року, був солдатом, механіком-водієм відділення інженерної техніки.

Загинув воїн внаслідок мінометного обстрілу біля н.п. Часів Яр Бахмутського району під час виконання бойового завдання. Захиснику було 50 років.

Сергій Макара

Мешканець селища Дашава Стрийської громади. Мобілізований у серпні цього року, був солдатом, механіком-водієм гірсько-штурмового відділення.

Зник безвісти після штурму ворога в районі н.п. Синьківка Куп’янського району на Харківщині. Згодом тіло захисника повернули побратими, воїну було 38 років. У нього залишилася мати.

Іван Кусий

Житель села Квітневе Бібрської громади із початком повномасштабного вторгнення РФ став до лав Збройних сил України.

Загинув 24 грудня 2023 року поблизу населеного пункту Добропілля на Донеччині. У захисника залишились батьки, син, донька, сестра та брати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності