Міст через річку Східна Стрипа на трасі Тернопіль — Львів — Рава-Руська відкрили після ремонту

Фото: Мустафа Найєм

36-метровий міст збудували ще у 1986 році

У понеділок, 25 грудня, відкрили для руху міст на трасі М-09 Тернопіль — Львів — Рава-Руська, що на Тернопільщині. Ремонт мосту через річку Східна Стрипа тривав понад чотири місяці. Про це повідомив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм.

36-метровий міст через річку Стрипа збудували ще у 1986 році. Станом на літо 2023 року міст перебував в аварійному стані: зруйнувались прогонові балки, карбонізація бетону, а арматура була значно пошкоджена корозією.

“Міст був в аварійному стані, тут тріснули опори, зруйнувалися прогонові балки, через що споруда могла повністю зруйнуватися, що призвело б до транспортного колапсу на дорозі міжнародного значення, яка, до того ж, є стратегічним гуманітарним коридором”, — написав Найєм.

Як зазначив міністр, у червні 2023 року Уряд спрямував на ремонт мосту субвенцію — залишок коштів, які минулоріч виділив Європейський інвестиційний банк. Відтак, на початку серпня рух мостом перекрили, натомість поряд збудували тимчасову об’їзну дорогу з двостороннім рухом для легкових та вантажних автівок.

Раніше споруду перевірили на якість та надійність перед відкриттям руху та введенням в експлуатацію, а відкриття мосту планували на 24 грудня. Наразі мостом уже рухається транспорт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності