В Турці зміцнюють береги річки Літмир, що затоплює частину міста

В Турці зміцнюють береги річки Літмир, що затоплює частину міста

Роботи виконували за гроші обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та місцевого бюджету

У Турці завершують розчищати і зміцнювати береги річки Літмир, що протікає центром міста. Про це 21 грудня написав Департамент екології та природних ресурсів ЛОВА.

Проєкт повинен захистити береги від розмивання, підтримати сприятливий санітарний режим річки в межах вулиць Середня, Січових Стрільців, Шевченка. Загальна вартість будівельних робіт становить 1,9 млн грн. Роботи виконували за гроші обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 1,58 млн грн та місцевого бюджету – 344,472 тис. грн. Роботи тривали на трьох ділянках, на яких розчистили мілини в річищі завдовжки один кілометр, збудували підпірні стінки заввишки від 1,73 до 2,73 метра.

«Річка Літмир протікає практично через центральну частину міста Турка. Через звуження русла річки під час проливних дощів нерідко бувають паводки, річка виходить з берегів та підтоплює частину міста. Після розчищення та укріплення берегів зупиниться ерозія берегів, захищеними від підтоплення будуть 179 домогосподарств. Укріплення берегів річки також унеможливить забруднення її вод», — зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності